Какво се случи до този час?  В дух на диалогичност протече

...
Какво се случи до този час? 
В дух на диалогичност протече
Коментари Харесай

Мислите ли, че българските закони са адекватни на кризата с мигрантите?

Какво се случи до този час?  

В дух на диалогичност протече първата среща сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " след последните избори, на която бяха разисквани консенсусите политики на двете обединения. Срещата стартира без водача Бойко Борисов и с ангажимента, че не се договаря за поддръжка за кабинет, а за обезпечаване на опция за осъществяване на належащи политики. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че по някои от тематиките, заложени в програмата на " Продължаваме промяната ", Народното събрание към този момент е взело решения, по други има поддръжка от страна на ГЕРБ - като влизането в еврозоната, тематиката за Шенген, нарастване на учителските заплати, програмата за обучение и следучилищен спорт и изкуства, нарастване на прага за регистрация по Данък добавена стойност, тавана за цената на тока за бизнеса, само че при изискване да е 200 лева, а не 250 лева От ГЕРБ били подготвени и за сериозен спор по антикорупционното законодателство и правосъдната промяна, като имат и създадени съответни оферти. Кирил Петков още веднъж повтори тезата на " Продължаваме промяната ", че е нужен нов бюджет за следващата година с увеличена минимална заплата и обновени обществени заплащания. В последна сметка въпросът остана за последваща среща в сходен формат, защото изчисленията на " Промяната " се разминавали с тези на ГЕРБ. 

Организацията " Спаси София " става партия, оповестиха самите те в имейл до медиите, а на уеб страницата си качиха учредителната декларация за основаването на групировката. В нея се споделя, че идеята за избавяне на София се е разраснала доста за 14-те години, откогато е основана и към този момент има доста съидейници. " Партия " Спаси София " ще е платформата, посредством която жителите и нашият екип от опитни експерти ще работят дружно в интерес на града ни ", допълват от сдружението и декларират още: " Партията не трансформира работата ни - ние оставаме самостоятелни, достоверни и лоялни на София и на този стадий не имаме намерение да участваме на парламентарни избори ".

В Съединените щати през днешния ден избират Камара на представителите, една трета от Сената, както и законодателни органи и губернатори в редица щати. Резултатите от вота ще окажат въздействие върху идващите две години от президентството на демократа Джо Байдън и неговата политика, показва Би Би Си. На всеки две години се преизбират всичките 435 членове на Камарата на представителите. През последните две години демократите имаха болшинство, само че на актуалните избори Демократическата партия има дребни шансове да резервира това болшинство. 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

А какво ще кажете за това? 

30-годишен граничар беше погубен нощес на българо-турската граница край село Голям Дервент от мигранти или техните трафиканти. Служителят е бил прострелян в главата, до момента в който проверявал дупка в телената ограда. Изстрелът е пристигнал от турската страна на граничната вадичка. Подробности за случая и за реакцията на българските управляващи чуйте в обедните Podcast вести.

Преди три месеца рейс с 48 противозаконни мигранти не спря поредно на два контролно-пропускателни пункта на " Гранична полиция " в Бургас. При последвалата гонка с полицейски автомобил, рейсът, ръководен от мигрант, блъсна патрулката и умъртви двамата чиновници в нея.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР